WODA RED-OX

Żywa i nieskazitelnie czysta

Oczyszcza organizm i przywraca zdrowie

Czym jest woda RED-OX?

Woda RED-OX to ciecz wzbogacona o molekuły wodoru w czystej postaci. W przeciwieństwie do zwykłej wody kranowej czy butelkowanej, znajdujące się w niej atomy nie są związane z tlenem, a przez to stają się biodostępne. Dzięki temu organizm jest w stanie wychwycić wodór i dostarczyć go do krwi. Woda nasycona tym gazem cechuje się niskim potencjałem RED-OX, wskazującym jej zdolność do łączenia się z elektronami znajdującymi się w wolnych rodnikach, ich przyjmowania i oddawania. Picie wody RED-OX pozwala neutralizować wolne rodniki w organizmie, a tym samym zwalczać stres oksydacyjny.

Jak powstaje stres oksydacyjny?

Powstawanie wolnych rodników w organizmie jest naturalnym zjawiskiem biochemicznym. Może jednak dojść do zaburzenia balansu pomiędzy tworzeniem się wolnych rodników, a procesami obronnymi organizmu, np. na skutek:

  • palenia papierosów,
  • kontaktu z promieniowaniem elektromagnetycznym,
  • oddychania zanieczyszczonym powietrzem,
  • przedostania się do organizmu metali ciężkich

Pojawia się wtedy stres oksydacyjny, prowadzący do uszkadzania struktury komórek, które nie są w stanie się regenerować. W efekcie organizm szybciej się starzeje i spada jego naturalna odporność. Konieczne staje się wtedy dostarczenie neutralizujących wolne rodniki antyoksydantów, których źródłem jest m.in. woda wzbogacona wodorem.

Właściwości wody wodorowanej RED-OX

Woda RED-OX jest nie tylko wzbogacona wolnym wodorem, lecz także przegotowana, oczyszczona filtrami osmotycznymi i ożywiona metodą Grandera. Jej rewitalizacja sprawia, że staje się stabilna, czysta i aktywna biologicznie.

Woda wodorowana, dzięki niskiemu potencjałowi Redox i zawartości elektronów neutralizujących wolne rodniki, pozwala zwalczać stres oksydacyjny. W rezultacie opóźnia procesy starzenia i pomaga przeciwdziałać wielu chorobom. Antyoksydacyjne właściwości wodoru zostały dowiedzione w licznych badaniach, przeprowadzonych m.in. przez japońskich naukowców.

Woda RED-OX jest:

  • przegotowana i nieskazitelnie czysta – została dokładnie odfiltrowana w procesie odwróconej osmozy, dzięki czemu nie zawiera żadnych zanieczyszczeń ani szkodliwych metali ciężkich,
  • zrównoważona energetycznie,
  • przyjazna dla organizmu – nie wykazuje działania wyziębiającego, jak w przypadku zwykłej wody,
  • smaczna – cechuje ją orzeźwiający smak,
  • zdrowa – neutralizuje wolne rodniki tlenowe. Wzbogacenie jej w wodór sprawia, że wykazuje niski potencjał Redox na poziomie minimum 400 mV. W przypadku wody butelkowanej przyjmuje on wartości dodatnie – najczęściej od +100 mV do +200 mV,
  • odmładzająca – nie postarza organizmu, lecz wpływa pozytywnie na jego bioregenerację. Zostało to udowodnione przez noblistę, dr Alexisa Carrela,
  • odpowiednia do odkwaszania organizmu – może być nazywana wodą alkaliczną, ponieważ jej poziom pH wynosi około 9,2.

Woda wzbogacona w wodór:

  • przyspiesza regenerację uszkodzonych komórek,
  • spowalnia procesy starzenia,
  • poprawia koncentrację,
  • wykazuje działanie przeciwzapalne i antynowotworowe,
  • obniża poziom cholesterolu LDL we krwi,
  • zwiększa poziom dobrego cholesterolu HDL,
  • redukuje zmęczenie mięśni po treningu,
  • poprawia krążenie krwi,
  • reguluje ciśnienie tętnicze,
  • przywraca witalność,
  • poprawia wygląd skóry.

Uzdrawiające i odmładzające właściwości wody wodorowanej RED-OX potwierdziły wyniki wieloletnich badań klinicznych, przeprowadzonych w Japonii przez dr Hidemitsu Hayashiego.

Czytaj także

Normobaria a choroby zatok

Według statystyk medycznych co drugi Polak zmaga się z objawami infekcji zatok, które u 15% pacjentów przechodzą w stan przewlekły. Zapalenie zatok powoduje różne nieprzyjemne symptomy utrudniające codzienne funkcjonowanie, w tym m.in.: bóle głowy, obrzęk błony śluzowej, stan zapalny, utrudnione oddychanie, gęsta wydzielina z nosa o nieprzyjemnym zapachu, kaszel, ból ucha, zmęczenie, ból i ucisk… Czytaj dalej